recept: Töltött patisszon, Kifőzde
Töltött patisszon
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2-4 kis (kb. 10-20 cm átmérőjű) patisszon 1 bögre rizs 25 dkg darálthús,
5 dkg szárazkolbász,
8 vékony szelet szalonna,
1 tojás,
2 paradicsom,
3 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
zsír, pirospaprika, ételízesítő, fűszerek




A megmosott patisszonok tetejét levágjuk és a belsejét kikaparjuk úgy, hogy a falvastagsága kb. 1 cm maradjon. A magokat eldobjuk, a kikapart húsát igen apróra összevagdaljuk. A patisszonok talpából is leszelünk egy vékony darabot, hogy szép stabilan megálljanak. A leszelt darabot is eldobhatjuk.
A megmosott rizst félig megpároljuk, ételízesítővel ízesítjük, majd a patisszonok kikapart és összevagdalt belsejével összekeverjük. A patisszonok belsejét jól megsózzuk, és a rizst beletömködjük.
A darálthúst zsíron kockára vágott és megfonnyasztott hagymán megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és fűszerekkel ízesítjük. Ha kissé meghűlt, elkeverjük benne a nyers tojást, és a rizs tetejére kenjük.
A húsra néhány karika szárazkolbászt, megsózott paradicsomot és hagymát teszünk, majd beborítjuk a tarajosra vágott szalonnával és fogpiszkálókkal az egészet megtűzzük.
A patisszonokat tűzálló tálban, lefedve, forró sütőben addig sütjük, míg a szalonna meg nem pirul. Ekkor ráöntjük a tejfölt és lefedve visszatesszük a sütőbe 10-15 percre.
Hús helyett hagymás zsíron párolt gombával (borsosan, pirospaprikával) is érdemes kipróbálni.
Uborkasalátával nagyon finom, könnyű nyári étel.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt rizs
 uborkasaláta

Forrás: A töltött cukkini alapján próbáltam ki, bevált.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.04.22. Utoljára frissítve: 2009.05.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-28 17:17:53 - 1.65)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez